Yrityshakemiston logo

Ohjeet


Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja yrityshakemiston käytöstä, lähetä sähköpostia osoitteeseen yrityshakemisto@epirkanmaa.fi.

Sisältö

• Yleistä
• Pikahaku
• Tarkka haku
• Palveluhakemisto
• Vinkkejä hakuun
• Yritystietojen päivittäminen
• Tietojen alkuperä

Yleistä

Etelä-Pirkanmaan yrityshakemisto on seudun kuntien tarjoama palvelu. Yrityshakemistosta voit hakea Akaassa, Valkeakoskella ja Urjalassa toimivia yrityksiä, tutustua yritysten tietoihin ja paikallistaa yritykset karttanäytöltä. Kuluttajille hakemisto on oiva paikka hakea oman kunnan tarjontaa. Yrityksen voivat hyödyntää hakemistoa esimerkiksi yhteistyökumppanin hakemiseen.


Pikahaku

Voit rajata haun tietylle alueelle valitsemalla ruudun vasemmasta yläkulmasta haluamasi kunnan. Jos sen jälkeen painat Hae-painiketta, tulee näkyville kaikki hakemistossa olevat kunnassa toimivat yritykset.

Kirjoita hakukenttään sana, joka kuvaa hakemaasi yritystä tai palvelua. Haku on monisanahaku, jossa voi hakea seuraavia tietoja: yrityksen nimi, puhelin, toimipaikka tai tuotteet ja palvelut. Painettuasi Hae-painiketta, saat listan yrityksistä, joiden tiedoista kyseinen sana (kirjain- tai numeroyhdistelmä) löytyy. Huomioithan, että haku osaa huomioida vain samalla tavalla kirjoitetun sanan. Isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole merkitystä haun kannalta. Jos kirjoitat hakukenttään useamman sanan, niin silloin kaikki vastaavat sanat on löydyttävä samasta yrityksestä, jotta haku toimii. Sen vuoksi saat todennäköisemmin laajemman hakutuloksen, jos käytät hakusanakentässä vain yhtä sanaa.

Jos haluamallasi hakutekijällä ei löydy yrityksiä, saat ilmoituksen: ”haku ei tuottanut tuloksia”.


Tarkka haku

Tarkan haun avulla voit etsiä yrityksiä esimerkiksi niiden nimen, toimialan, koon, kunnan tai perustamisajankohdan mukaan. Painikkeen ”Lisähakuehdot” takaa löytyy eri hakuvaihtoehtoja. Vapaasanahaku-kenttä toimii kuten perushaussa.


Palveluhakemisto

Tämä sivu auttaa sinua hakemaan yrityksiä haluamasi palvelun kautta. Tältä sivulta löytyvät vain ne yritykset, jotka ovat valinneet palveluhakemistosta omaa toimintaa kuvaavan vaihtoehdon tai vaihtoehtoja.


Vinkkejä hakuun

Tyhjennä hakulomake Tyhjennä-napilla, jotta vanhat hakuehdot eivät häiritse hakua. Jos yrityksiä ei löydy yhtään kappaletta, kirjoita vain sanan osa tai jokin vähemmän rajaava sana.


Yritystietojen päivittäminen

Ajantasaisista ja monipuolisista yritystiedoista hyötyvät niin alihankkijaa, kumppania tai uusia verkostoja etsivät yritykset, kuin tuotteita ja palveluita etsivät asiakkaat. Jos huomaat yrityksen tiedoissa päivitettävää, voit lähettää tämän tiedon ko. yrityksen kortilla olevalla lomakkeella: Ilmoitus muuttuneesta yhteystiedosta tai asiavirheestä.

Yritykset, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa, saavat automaattisesti 6 kk välein tietojenpäivityspyynnön, jonka kautta on helppo joko kuitata tiedot oikeiksi tai tarvittaessa päivittää tietoja. Tuotteet ja palvelut -kenttä on tärkeä, koska siinä käytetyt sanat auttavat yrityksen löytymisessä mahdollisimman hyvin ja kentän sanat toimivat myös Google-haussa. Kun tekee palveluhakemistosta yritykselle sopivat valinnat, nousee yritys esille myös kyseisellä sivulla hakemistossa.


Tietojen alkuperä

Etelä-Pirkanmaan yrityshakemiston perustiedot pohjautuvat Suomen Asiakastieto Oy:n aineistoon. Yritykset ovat yrityshakemistossa automaattisesti mukana, mikäli yritys ei ole erikseen näkyvyyttä kieltänyt.

Jos yrityksesi toimipaikka on Etelä-Pirkanmaalla, mutta ei löydy hakemistosta, voit ottaa yhteyttä ylläpitoon lähettämällä postia osoitteeseen yrityshakemisto@epirkanmaa.fi.

Hakemiston toimialaluokitus perustuu Patentti- ja rekisterihallitukselle ilmoitettuihin yrityksen tietoihin. Jos toimialaluokitusta on tarvetta muuttaa, tulee yrittäjän tehdä siitä muutosilmoitus PRH:lle. Yrityksen tiedot PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä julkisessa yritystietojärjestelmässä voi tarkistaa osoitteessa www.ytj.fi.

Etelä-Pirkanmaan yrityshakemisto (Akaa, Urjala, Valkeakoski) - Palvelun toteutus Hakosalo Software Oy - Lisätietoa evästekäytännöstä